Current Affairs Question Answers 23 February 2019

Here are the top 15 Current Affairs Questions of 23 February 2019.

Question 1 : Give the meaning of the FDC ?

Answer : Fixed Dose Combination.

Question 2:  Which medicine is estimated to be sold 31 tablets every second in india?

Answer :  Saridon of Piramal Enterprises Ltd.

Question 3: What category brand is Saridon?

Answer 3: A 100 Crore Brand.

Question 4: Which power has the home ministry Granted to Assam rifles?

Answer 4: To arrest and search without a warrant.

Question 5: Where is the power of the assam rifles, of use?

Answer 5: Border District of Assam, Arunachal, Manipur, Nagaland and Mizoram.

Question 6: Can you guess the speed of the sound?

Answer 6:  1234.37 Km/hour

Question 7: Who broke the record of the speed of sound ?

Answer 7:  A Norwegian Air Flight by flying at 1248 Km/hour.

Question 8:  Today who has broken the record of the Norwegian Air Flight ?

Answer 8: Virgin Atlantic Flight From Los Angeles to London at 1289 km/hour.

Question 9: Which institution ranks as global top Employer for the 3rd Consecutive year?

Answer 9: Tata Consultancy Service (TCS).

Question 10: How many employees are working with TCS globally ?

Answer 10:  4.17 Lakh employees.

Question 11 : What has home ministry announced for CAPF?

Answer 11: Free Air travel between Delhi-Shrinagar and Jammu-Shrinagar.

Question 12: Who are benefited by the Free Air Travel ?

Answer 12 : Constable, Head Constable and ASI.

Question 13: What has Law minster has launched ?

Answer 13: Nyaya Bandhu A Tele-Law mobile application.

Question 14: The National Aids Research Institute Decides to drop what?

Answer 14: Focus on AIDS.

Question 15: What hiked for the fruit time since FY16?

Answer 15: Interest rate on PF by 0.10%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *