Today’s Top 15 Current Affairs Question Answers 11 March 2019

Today’s Top 15 Current Affairs Question Answers 11 March 2019. 
All these questions have picked from the latest current affairs happened in India and all over the world.

Loan Agreement :

Question 1 : With whom does India sign loan agreement?

Answer : With world Bank.

Question 2: Foe what purpose does India sign loan agreement?

Answer :  For additional financing of uttarakhand disaster recovery project.

Question 3: How much loan is signed by India?

Answer 3: 96 Million US Dollars.

Punjab Cabinet Decision:

Question 4: What does punjab cabinet decided ?

Answer 4: Teachers and Nurses should mile over their awaited salary.

Question 5: What kind of and How many are the teachers ?

Answer 5: 2200 master cadre contractual school teachers.

United Bank HDFC:

Question 6: What type of Bank is United BANK?

Answer 6: One of India’s Premier nationalized bank having strong hold in rural and semi urban areas.

Question 7: How many branches of united bank are there ?

Answer 7:  Over 2000 branches.

Question 8: What is HDFC Bank ?

Answer 8: HDFC Life is India’s largest non-bank promoted private life insurance.

West Bengal CM:

Question 9: what Does west bengal CM Unveil ?

Answer 9:  Yuvashree Arpan Scheme.

Question 10:  What is Yuvashree Arpan Scheme ?

Answer 10: Unemployment Allowance of Rs 1500/month to 1, 00, 000 unemployed youth.

Govt Doubled Income Tax:

Question 11: Which Tax exemption is doubled by the Govt.?

Answer 11: Income Tax Exemption limit for gratuity to rs 20 lakh from the existing rs 10 lakh.

Tamil Nadu’s 16 Year Old:

Question 12: Who became India’s 61st Chess Grand Master?

Answer 12 : 

Women’s Day:

Question 13: When is the International Women’s Day Celebrated ?

Answer 13:  8th March.

Question 14: When is the National Women’S day celebrated ?

Answer 14: 13th February.

Question 15: On whose Birth date is National Women’s day ?

Answer 15: On date of Birth of India’s first women Governor Sarojini Naidu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *