Today’s Top 15 Current Affairs Question Answers 2 March 2019

Today’s Top 15 Current Affairs Question Answers 2 March 2019. 
All these questions have picked from the latest current affairs happened in India and all over the world.

Question 1 :  What did the PM inaugurated at India Gate Complex in Delhi.

Answer : National War Memorial.

Question 2: In Whose memory has the memorial been built ?

Answer : In memory of martyred Jawans during Indo-China war 1962, Indo-pak Wars 1947, 1965 and 1971, Kargil Conflict 1999

Question 3: What is PM Kisan Scheme ?

Answer3: Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi.

Question 4: Where was the scheme launched ?

Answer 4: In Gorakhpur.

Question 5: In what does punjab ranks first ?

Answer 5: Highest alcohol consumption among children.

Question 6: What is Cobra- Gold?

Answer 6: Military training exercise by US and Thailand in thailand

Question 7: With whom does BOB tie-up ?

Answer 7:  With Germany’s KFW Development Bank

Question 8: Who was the founder of BOB ?

Answer 8: Maharaja H.H Sir Sayajirao Gaekwad III.

Question 9: Whom does Indra Nooyi Join ?

Answer 9: Amazon’s Board of directors the online retail giant .

Question 10: What has rashid Khan become ?

Answer 10: 7th Bowler to pick up a Hat-trick in T20.

Question 11: How does Rashid Become 1st bowler ?

Answer 11: By Picking up 4 wickets in 4 ball.

Question 12: What does vermin mean ?

Answer 12 : wild animal harmful to crops, farm animals.

Question 13: Whom does Himachal Government declare vermin ?

Answer 13: Monkeys.

Question 14: Which banks has removed from corrective action list ?

Answer 14: Allahabad, Corporation and Dhan Laxmi Banks.

Question 15: Who revealed two 1 terabyte micro sd card ?

Answer 15: Western digital owned sandisk and micron.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *