Today’s Top 15 Current Affairs Question Answers 28 February 2019

Today’s Top 15 Current Affairs Question Answers 28 February 2019. 
All these questions have picked from the latest current affairs happened in India and all over the world.

Question 1 :  What does India destroy in Balakot ?

Answer : Biggest terrorist training camp.

Question 2: How many and which jets were used?

Answer : 12 Mirage 2000 figher jets.

Question 3: How heavy were the bombs ?

Answer3: 1000kg.

Question 4: When was the operation completed ?

Answer 4: 3.45 Am on 26th February 2019.

Question 5: What has manpreeet singh won ?

Answer 5: Indian skipper player of the year 2018.

Question 6: What has Afghanistan formally launched ?

Answer 6: Shipping goods to India through Chabahar Port in Iran.

Question 7: Which item were launched in the first shipment ?

Answer 7:  Dried Fruits, Textiles, Carpets, etc.

Question 8: Who inaugurated the shipment ?

Answer 8: Afghan President Ashraf Ghani

Question 9: Which is the route of this shipment ?

Answer9: From New Delhi to Afghanistan, bypassing Pakistan to trade with Central Asia

Question 10: Why is PCA introduced by RBI ?

Answer 10: When the banks financial conditions worsen below trigger point (certain limits).

Question 11: Give the full form of IRCTC.

Answer 11: Indian Railway Catering and Tourism corporation.

Question 12: What does IRCTC win ?

Answer 12 : National E-governance award 2019.

Question 13: Who revealed two 1 terabyte micro SD Cards ?

Answer 13: Western digital owned Sandisk and micron.

Question 14: What kind of Bhagwad Gita is unvieled by PM in south delhi?

Answer 14: World’s largest.

Question 15: Which are the features of this Bhagwad Gita ?

Answer 15: 670 Pages, 800 kg, 2.8 m tall, 2 m wide when closed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *