Top 15 Current Affairs Question Answers 20 February 2019

Here are the top 15 Current Affairs Questions of 20th February 2019.

Question 1 : How much did punjab FM present state budget for FY 2019-20?

Answer : Rs. 1, 58,493 crore.

Question 2: What do you mean by Ponzi Scheme ?

Answer :  A form of fraud played by investors.

Question 3: How does the government react to Ponzi Scheme ?

Answer 3: Cabinet approved the ordinance for Ponzi Scheme.

Question 4: Give the full form of CCEA.

Answer 4: Cabinet Committee on Economic Affairs.

Question 5: What is KUSUM?

Answer 5: kisan Urja Surakhsa evam utthan mahabhiyan.

Question 6: Who has laid the foundation stone of Hastshilp complex in new delhi?

Answer 6: Smriti Irani.

Question 7: Which prominent arab prince arrives in India?

Answer 7: Crown prince Mohammed Bin Salman of Saudi Arabia.

Question 8: What does national Electronics policy 2019 aim at?

Answer 8: Generate employment for a crore people through electronics system design and manufacture (ESDM).

Question 9: What does Indonesia Wish as an opportunity ?

Answer 9: To host summer Olympics 2032.

Question 10: Which countries are interested in hosting summer Olympics 2032

Answer 10: Japan, South Korea, India and China.

Question 11 : What has Iran unveiled ?

Answer 11: First iranian made semi heavy submarine fateh.

Question 12: Which festival is held in Jaisalmer?

Answer 12 : The 40th International Annual Desert Festival.

Question 13: By whom and where is Indias first hi tech forensic lab been inaugurated ?

Answer 13: In dwarka by Union home minister and LG.

Question 14: PM flags off the world’s first what and where?

Answer 14: Electric train engine converted from a diesel engin in varanasi.

Question 15: What did Union culture minister inaugurated at science city in kolkata?

Answer 15: India’s first full dome 3D Digital Theater.

One thought on “Top 15 Current Affairs Question Answers 20 February 2019”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *