Top 15 Current Affairs Question Answers 22 February 2019

Here are the top 15 Current Affairs Questions of 22 February 2019.

Question 1 : Where is the 7th Strandja Memorial Tournament held?

Answer : In Sofia, Bulgaria.

Question 2: Who topped the medals tally with 9 medals.

Answer :  Russia.

Question 3: What designation is Anirban Mukherjee given ?

Answer 3: Appointed as CEO of Pay U India.

Question 4: A regional conference on what was organised at kolkata ?

Answer 4: Deendayal Disabled rehabilitation scheme (DDRS).

Question 5: What does vision Zero Mean ?

Answer 5: Humans are capable of making mistakes life is non-negotiable.

Question 6: What does kerala Chief Minister indect as Indias first ?

Answer 6: Humanoid robot KP-BOT.

Question 7: At which rank does KP-BOT work ?

Answer 7:  Sub-Inspector in kerala police force.

Question 8:  Which award does Dr. Soumitro Chakraborty get at the 8th world CSR Congress ?

Answer 8: CEO of the Year.

Question 9: Give the theme of world CSR Congress 2019.

Answer 9: Sustainable Development Goals to focus on corporate strategies innovations and alliances.

Question 10: Name the projects launched by the Union Textile Minister.

Answer 10:  Muga Silk seed production Eri spun silk mills and silk printing.

Question 11 : Who launched SWAYATT (encourage start ups) in New Delhi ?

Answer 11: Union minister Suresh Prabhu.

Question 12: Why is external affairs minister sushma swaraj awarded Grand cross by Spain ?

Answer 12 : For rescue and relief operation of 71 spanish nationals in nepal.

Question 13: What does cabinet approve for central govt. employees ?

Answer 13: 3% hike in Dearness Allowance.

Question 14: What does president Trump Sign?

Answer 14: A directive to create a military space force.

Question 15: Name the five branches of US Military.

Answer 15: Army, Navy, Airforce, Marines and Coast Guard .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *